Избор на течност за електронна цигара: най-важното, което трябва да знаете

Как да вземете решение какъв вкус да е, състав, сила, каква марка? В тази статия ще опитаме да направим избора ви по-лесен, както и да ви дадем някои основни напътствия и препоръки по отношение на силата на течността, която сте решили да употребявате.
 
Класически състав или нещо по-екстравагантно - какво предпочитате?
 
Вече обсъдихме подробния състав на течността за електронна цигара
в отделна статия. Да припомним само, че във всеки състав преобладаващата част е от 2 компонента - глицерин и пропилей гликол. Освен това, в стандартната версия съотношението е приблизително 35-40 до 50-55, съответно. Останалите 10% са вода, ароматизиращ агент и течен никотин. Такава течност осигурява средни параметри на изпаряване и вкус.
 
Elektronnicigari.bg предлага на своите клиенти богато разнообразие от течности - стандартни и с разнообразни вкусове и аромати, подбрани от най-добрите производители и съобразени с необходимите стандарти.
 
Има и течности с нестандартен състав, при които преобладава или пропилей гликол или глицерол. Такива течности се използват заради индивидуалната непоносимост към един или друг от компонентите, както и за да се получи определен ефект. Например, течност с по-висок процент пропиленгликол
дава доста силен удар в гърлото, но осигурява малко пара и много
мек вкус. Глицериновите композиции са коренно различни. Те дават гъста пара, но за сметка на това усещането е с минимална крепкост. Поради тази причина е възможно да получите свръхдоза никотин, ефектът от който не е критичен, но все пак е неприятно.
 
Колко силна?
 
При избора на течност най-важното е да изберете композиция "за себе си". Това предполага определяне на оптималната сила и избор на желания вкус. Първо, нека дефинираме крепостта. Трябва да се отбележи, че почти всички по-добри производители произвеждат течности в 5 степени:
 
Без никотин (0 mg/ml)
Супер лека (6 mg/ml)
Лека (11-12 mg/ml)
Силна (16-18 mg/ml)

 
Съществуват и формули със сила 3, 9, 10, 15, 18mg/ml, но те са доста редки.
 
Има един относително лесен метод за определяне силата на течността: погледнете съдържанието на никотин в цигарите, които обикновено пушите и умножете тази цифра по 30.
 
Нека дадем пример. Да предположим, че пушите Уинстън Син. Една цигара
съдържа 0,6 mg никотин. Това означава, че получената сила на течността трябва да бъде 18 mg/ml (0.6 х 30). По този начин течност 16-18 mg/ml е подходяща за Вас.
 
Но трябва да се отбележи, че изборът на крайната стойност е чисто индивидуален и невинаги съвпада със стойността, получена от формулата. Например, някои хора започват с по-силен състав, но след време минават на по-лека версия. Затова е най-добре да започнете с по-лека течност (11-12 мг/мл).
 
Във всеки случай, за да определите крайния състав - трябва да опитате. Освен това е добре да знаете, че избора на течност (базиран на сила и насищане с никотин), зависи и от това какъв можел електронна цигара използвате. Например, ако сте си избрали електронна цигара eGo, е желателно първоначално да се използва състав с никотиново съдържание 3-9 mg\ml, тъй голямата мощност, сама по себе си, осигурява допълнително усещане за сила, поради много интензивното изпаряване.
 
Как да определите вкуса?
 
Съществуват много и различни вкусови вариации на течностите - може да се каже, че това е едно от многото предимства на електронните цигари над конвенционалните. Може да избирате между диапазона от вкусове, които са по-близо до вас. Съществуват комбинации от тютюн, плодове, както и смесени (коктейли), сладки, вкусни, екзотични и много други. Всяка марка електронни цигари предлага богата гама от аромати и различни по сила течности.
 
Едва ли е възможно да се препоръча течност, особено ако сте начинаещи. Все пак, това е въпрос на вкус, който е различен при всеки човек. Даваме само няколко препоръки:
 
1. Ако не знаете какъв вкус предпочитате - ориентирайте се към най-популярните предложения на нашия уебсайт.
 
2. Ако отскоро ползвате електронна цигара, по-добре започнете с течност, която е предимно тютюнева. Ето и няколко такива предложения:
 
https://www.elektronnicigari.bg/bg/product/Colinss-Royal-Silver-RY4-10ml

https://www.elektronnicigari.bg/bg/product/Colinss-Royal-Red-Camel-10ml

https://www.elektronnicigari.bg/bg/product/Colinss-Royal-White-Mix-tobacco-10ml

Във всеки случай, вкусът на тютюна в течността за електронни цигари се усеща и мирише съвсем различно, в сравнение с конвенционалните цигари. Поради това хората около вас няма да почувстват остра неприятна миризма и вие самите вие ​​ще пушите тютюневата течност с много по-голямо наслаждение от обикновената цигара.
 
3. Експериментирайте. Има тютюневи течности с вкус на пура и лека нотка на дим от въглен, както и такива, които по нищо не отстъпват на луксозните кубински пури.
 
https://www.elektronnicigari.bg/bg/product/Colinss-Royal-Red-Camel-10ml
 
Не забравяйте да оставите обратна връзка на нашия сайт, независимо дали сте харесали конкретния състав или не. Това ще помогне на другите потребители да направят по-бързо собствения си избор.