Спрете пушенето без да трупате излишни килограми

Изследвания от Великобритания и Франция показват, че пушачите натрупват средно около 10 килограма през първите 12 месеца, след като са отказали цигарите. По-голямата част от натрупването на излишните килограми се случва през първите три месеца.
 
Упражненията, диетите и медикаментите за спиране на тютюнопушенето могат да ви помогнат да контролирате наддаването на теглото по време на вашето отказване на цигарите. Със сигурност, обаче няма да ви се налага да се борите с наднорменото тегло, ако решите да откажете конвенционалните цигари, като ги замените с доказано алтернатива, а именно - електронна цигара.
 
Днес ще поговорим за това как да си спестите главоболията, свързани с трупането на излишни килограми, по времето през което отказвате цигарите.
 
Защо бившите пушачи трупат килограми?
 
Отказването на цигарите е избор на здравословен начин на живот. След 24 часа без цигари въглеродният оксид се елиминира от тялото ви, и вашите бели дробове започват да изчистват натрупаната слуз и други неприятни отпадъци, причинени от тютюнопушенето.
 
След два дни усещането за миризма започва да се подобрява, а след три дни -  ще започнете да дишате по-лесно. Неусетно ще забележите как се изпълвате с енергия още на 5-6-я ден, след като сте спрели да пушите. След месец тютюнев глад може да признаете пред себе си, че усилията да откажете цигарите определено си струват - вие ще усещате не само всички аромати, но и ще се запознаете с някои нови нюанси на храните, които преди това не са ви правили впечатление.
 
Безспорно, увеличаването на теглото може да намали някои ползи от отказването на цигарите. Ако искате да спрете да пушите, без да се налага да напълнявате, първо трябва да разберете защо отказващите се напълняват.
 

Има пет основни причини:
 
1. Никотинът увеличава метаболизма. Метаболизмът е количеството енергия, която използвате с течение на времето за обработка на хранителните вещества. Никотинът намалява телесното тегло, защото повишава метаболизма по време на почивка, което означава, че тялото ви използва енергията по-бързо. Това показва, че когато спрете да пушите, тялото ви всъщност се нуждае от по-малко калории.
 
2. Никотинът може да потисне апетита - рецептор в мозъка ви медиира способността на никотина да намали приема на храна. Това обяснява защо можете да се чувствате по-малко гладни, след като сте изпушили една-две цигари.
 
3. Храната има по-хубав вкус и по-примамлив аромат, когато сте отказали цигарите. Храната започва да мирише и да се усеща по-добре след около 48 часа без тютюнев дим. Това може да доведе до повече желание за храна, особено глад за разни сладки изкушения.
 
4. Храната може да отвлече вниманието от никотиновия глад.
 
5. Докато се храните вие поднасяте нещо към устата си. Същото се случва и когато пушите. Действието на поднасянето на цигара към устата е утешителен навик. Ръцете и устата на пушачите често стават нервни, когато се отказват от цигарите, а храната и дъвката могат да помогнат за задоволяването на това желание.
 
Как да избегнете натрупване на тегло?
 
Няма универсална рецепта, нито диета, чрез която да се постигне бързо и трайно отслабване. Има универсална формула - по-малко храна, повече движение и редуциране на стреса. Как точно ще решите да се справите с натрупаните килограми, или по какъв начин ще стопирате качването на тегло по време на отказването - това зависи от вас. За да се почувствате по-сигурни може да се консултирате с лекар, относно това кой е най-добрият начин за вас.
 
Малко по-голямо внимание трябва да се обърне на никотиновата терапия.
 
Освен че ви помага да изхвърлите тютюна, терапиите за замяна на никотина могат да помогнат за увеличаване на метаболизма и задоволяване на тютюневия глад.
 
Съществуват десетки терапии и лекарства за замяна на никотина, включително никотинови лепенки, никотинови смоли, води и специални подсладени таблетки.
 
Електронните цигари все още не са одобрени от Световната Здравна Организация (СЗО) като алтернативна помощ при спиране на пушенето. Но повечето от продуктите, които ще намерите в нашия магазин съдържат никотин.
 
Такива са:
 
Разбира се, има и богато разнообразие от течности, които не съдържат никотин, но за сметка на това ще ви очароват с приятния аромат и богата пара, която образуват.
 
Направете своя избор, като посетите нашия сайт, или направите консултация с наш сътрудник, който ще отговори изчерпателно на всичките ви въпроси.
 
Като за начало може да изберете една или две от течностите, които ще ви предложим в тази статия:
 
1. American-Stars
 
2. Aramax
 
3. LIQUA-Elements
 
4. Flavourtec
 
5. Никотинови бази