5 лесни начина за почистване на резервоара

Това важи и за е-цигарените течности. Невъзможно е да се използва един и същи вкус през цялото време. Следователно, всеки любител на електронните цигари  периодично променя течностите и опитва нови. Така се случва, че новата течност добива вкусът на предишната, използвана по-рано.
 
Дори когато изпарителят е сменен или спиралата е нова, предният вкус се появява някъде във фонов режим. Това е особено забележимо, ако последната течност е имала доста силен и изразен аромат и вкус, като кафе, ментол, канела, пъпеш, грозде и др.
 
Но има решение на този проблем. По-скоро не едно, а цели 5: от най-простия метод за почистване до усъвършенствания. След като прочетете тази статия, вие ще знаете как точно да измиете резервоара на електронната цигара, и да го направите така, че да усетите само вкуса, с който е заредена.
 
1. Класическо измиване
 
Разглобете устройството на възможно най-много части. Също така внимателно отстранете пръстените и се опитайте да не ги загубите. Ако използвате устройство с подменяем изпарител, за да се освободите напълно от предишния вкус, заместете го с нов, въпреки че можете да използвате и стария.
 
Изплакнете компонентите с течаща вода. Можете да си помогнете с малка четка или бебешка четка за зъби. След това изсипете гореща вода в купа и поставете разглобения резервоар в нея. Дръжте го там, докато водата се охлади. Накрая внимателно изсушете всички части със салфетка и сглобете устройството.
 
2. Нестандартно измиване
 
Ако поради някаква причина не искате или не можете да използвате обикновена вода за измиване, можете да потопите резервоара в пропиленгликол. Оставете го за известно време, и след това го съберете, като избършете всеки елемент един по един със суха, плътна салфетка или кухненска хартия. Също така добър резултат дава използването на чист PG (пропиленгликол) вместо e-ликуид.
 
3. Оцет, сода и спирт

При положение, че предишните две опции не ви устройват, можете да използвате компоненти, които най-вероятно бързо ще откриете в кухнята или в домашната аптечка.
 
Оцетът, (желателно е да е ябълков), почиства добре, но след нанасянето му е необходимо да се изплакне, за да се отмие характерния аромат.
 
Хората отдавна използват сода в домакинството за почистване на различни замърсители. Можете да използвате соден разтвор за почистване и на резервоара. Единственото условие е содата да е разтворена много добре.
 
Сапун, лимонов сок и спирт - всичко това можете да използвате, но е важно да измиете устройството с вода след почистване.
 
Този метод на измиване може да се използва само за конструктивните елементи на резервоара. Самият изпарител не трябва да се мие с нищо друго, освен с вода или пропиленгликол.
 
4. Ултразвуков чистител
 
За максимално почистване на резервоара, използвайте ултразвуков почистващ апарат. Такива портативни устройства се използват за почистване на бижута.
 
Не е необходимо да купувате отделен почистващ препарат за компонентите на електронната цигара. Всеки ще ви задоволи, но е по-удобно да използвате такъв препарат, който може да се използва, когато таймера на апарата е нагласен за време, по-дълго от 5 минути.
 
5. Може би е време за промяна
 
Ако сте опитали всички начини, и предишният вкус е все още там, може би е време да смените вашият изпарител с нов. Ако не искате да го сменяте често, трябва да помислите за преминаване към е-цигара с пулверизатор.
 
И ако нито един от изброените начини не помага, значи е време да си купите ново устройство. Бъдете в крак с времето. Разгледайте най-новите предложения от нашия онлайн магазин, с които може да се запознаете на адрес: www.elektronnicigari.bg