Vape Pen - кое е различното при писалките, в сравнение с другите устройства?

Скоро след това бяха популяризирани от Joyetech. Това устройство революционизира пазара на изпарители, като предлага по-голям капацитет на батерията и по-дълъг период на работа, както и възможност за смяна на пулверизатори или касети.
 
Различни видове писалки
 
Днес разнообразието от писалки е наистина голямо.
 
Предлагат се в различни капацитети и характеристики на батериите. Някои писалки се активират с помощта на бутон, а други се активират чрез всмукване (което означава, че когато дърпате, устройството ще усети промяна в налягането и ще се активира). Също така, някои вайп-писалки имат регулируема изходна мощност, която е най-търсената функция, тъй като позволява индивидуално приспособяване за използване. Силата, изпратена към пулверизатора, може да увеличи интензивността на удара, но ако има твърде много енергия, пулверизаторът може да промени вкуса.
 
В стриктен смисъл на дефиницията, вайп-писалка е само източник на енергия като всяко друго електронно устройство. В действителност, когато решите да си купите писалка, вие ще се обзаведете с пълен комплект, необходим за да започнете да използвате е-цигара. Най-елементарното ниво на безопасност изисква да сте наясно какво има в резервоара на писалката, каква сила се използва, кой го е направил, колко често се използва и т.н.
 
Дори и без да се знаят тези подробности, има няколко неща, които са известни: ако рехабилитационно вдишвате вещества, различни от въздуха, най-малкото създавате риск за вашата дихателна система. Рискове, свързани с използването на вайп-писалки, почти липсват. Вие може ги използвате като алтернатива на пушенето. Резултатите от изследване, проведено през 2017-та година от Кралския колеж в Лондон (Royal College of Physicians), публикувани от Службата за обществено здраве в Англия (PHE), даде да се разбере, че: вайпингът е поне 95% по-безопасен от тютюнопушенето. Не е 100% сигурен, сам по себе си, но е за предпочитане.
 
Използването на вайп-писалка е толкова просто, колкото... използването на обикновен химикал.
 
Все пак има някои подробности, с които е добре да се съобразите.
 
 - Заредете писалката напълно преди употреба.
 
 - Ако устройството има бутон, чрез който да го включите, се изисква бързо натискане на бутона с пет клика. Тези пет кликвания трябва да се случват в бърза последователност. По същия начин - с пет кликвания - изключвате устройството. Ако то е активирано, преминава в спящ режим, когато не се използва, така че няма физически ключ за включване / изключване.
 
 - Ако устройството има регулируема мощност, завъртете я докрай, преди да започнете. Дръпнете. Бавно се приспособете към силата и направете още едно дърпване.  Най-често регулираната мощност ще бъде въртящ се циферблат на дъното на писалката. Общите настройки са във волтове - от 3.3 волта до 4.8 волта. Ако използвате течности с по-голям вискозитет препоръчителната сила е 3,3-3,9 волта.
 
 - Когато дърпате резервоара, писалката ще спре захранването на пулверизатора, след като е достигнато ограничението за автоматично изключване. Проверете ръководството за употреба, за да видите колко дълго е ограничението. Обикновено лимитът няма да надвишава 8 секунди за един удар.
 
 -  Не използвайте зарядно за мобилен телефон, за да заредите вашата писалка, тъй като максималното напрежение на зареждане вероятно ще надхвърли ограниченията за безопасност на вашето устройство. Зареждането по този начин представлява опасност от пожар в най-лошия случай, а в най-добрия - може да "изпържи" батерията ви.
 
 - Писалките се зареждат чрез USB кабел и са предназначени да теглят мощност от други малки електронни устройства, като например компютър или лаптоп, или дори да се зараждат в колата.