Aspire Breeze 2: Най-свежият бриз

Производителността е по-качествена, системата за зареждане е преработена, а батерията е с увеличена дълготрайност - 1000 mAh.
 
На пръв поглед Breeze 2 изглежда по същество като оригинала (Aspire Breeze), но остарялата система за зареждане е заменена с нова елегантна функция. Въпреки че Breeze 2 използва същия тип U-tech намотки, както преди, налице са и някои съществени разлики, като не толкова осезаем "удар" при дърпане.
 
Aspire Breeze 2 е ергономичен и компактен. Подобно на оригинала, той е проектиран със закръглено правоъгълно тяло и сатенено покритие от цинкова сплав. Breeze 2 прилепва към ръката много по-добре от своя предшественик. Новата подсистема дава на Breeze 2 повече функционалност и компактен външен вид (макар че последното е субективно).
 
Тялото на Breeze 2 е стабилно и издръжливо. Лесно се почиства и без проблем се следи количеството на течността. Въпреки, че е тъмно оцветен, нищо не пречи на изгледа и от двете страни на устройството.
 
Размерите на Breeze 2 са 95 мм x 35 мм x 19 мм - малко по-висок и по-широк от първата версия. Но това е едва забележимо. Интересното е, че Breeze 2 тежи по-малко от оригинала. Мундщукът е много по-тънък от преди. Разликата в тежестта се усеща, тъй като напълно зареден Breeze 2 тежи 74 грама, а оригиналът е повече от 81 грама.
 
Забележка: Aspire премахна двойния автоматичен и ръчен бутон. Breeze 2 се управлява от един бутон.
 
Ръководство за бърз старт
 
Бризът, както го наричат потребителите, е просто устройство, но начинаещите може да са леко объркани в началото.
 
Breeze 2 има пет основни части: батерия, бобини, тяло (жлеб), мундщук и регулатор на въздушния поток. Той има три бутона - бутон за нагряване, разположен отпред, и два бутони за освобождаване отстрани. Ето как да започнете:
 
 - Свалете прозрачната капачка, която покрива мундщука. Капачката е чудесна при пътуване, но не е практична за ежедневна употреба.

 - Освободете страничните отвори на мундщука за улесняване на въздушния поток.
 
 - Натиснете двата странични бутона заедно, за да освободите капсулата и след това я издърпайте.
 
 - Развийте регулатора на въздушния поток от горната част на капсулата.
 
 - Изберете сила на намотката (0.6-ohm или 1.0-ohm) и завийте регулатора на въздушния поток към горната част на главата на бобината.
 
 - Вкарайте главата на бобината в капсулата, след това я завийте към регулатора на въздушния поток (не прекалявайте).
 
 - Вмъкнете пълнителя обратно в корпуса на батерията (и се насладете на това невероятно кликване!)
 
 - Регулирайте въздушния поток, който искате, като завъртите назъбения пръстен, след това върнете мундщука.
 
 - Изчакайте около пет минути, докато намотката загрее, след това бързо натиснете старт-бутона пет пъти, за да включите устройството.
 
 - Насладете се на свежия бриз!
 
Зареждането на резервоара е лесно, тъй като Breeze 2 има 5 мм. отвор за пълнене. А запушалката напълно уплътнява отвора - няма абсолютно никакво изтичане. Може веднъж или два пъти да се образува слаб слой кондензация, но обикновено дъното и корпусът на батерията са сухи.
 
Breeze 2 се доставя с 0.6-омовата бобина на оригиналния Breeze и новата 1.0-ома глава на намотката на Utech. Главата с 0,6 ома има по-големи отвори за всмукване, което е идеално за течности с по-висок вискозитет. Като цяло и двете бобини работят много добре.
 
Батерията на Aspire Breeze 2 е звяр! При интензивно пушене издържа повече от един ден.
 
Breeze 2 не е с джобен калъф със зарядно (Portable Charger Case). Портът за зареждане е преместен нагоре и отстрани, вместо на дъното на устройството.

Плюсовете на устройството са:
 
 - Добра производителност на бобината.
 - Топъл и плътен удар.
 - Регулируем въздушен поток.
 - Качествен аромат при всички изпарители.
 - Бързо изсъхване.
 - Няма сухи "удари".
 - Няма изтичане.
 
И няколко минуса:
 
 - Отстраняването на мундщука е леко проблемно.
 - Мундщукът е малко обикновен, в сравнение с останалата част от устройството.
 - Дълго време за зареждане.