Алтернативно пушене, или защо електронната цигара е за предпочитане

По този повод има достатъчно статии, от които става ясно какви са предимствата на електронните цигари. Полезни статии по темата може да намерите и на нашия сайт - www.elektronnicigari.bg
 
В тази статия няма да прочетете колко полезно е да пушите е-цигара, защото това не предполага опушване с неприятни мазнини. Или пък, че ще спестите достатъчно пари, които преди сте харчили за запалки, кибрити и т.н.
 
Всеки, който е направил своя избор, и се е снабдил с електронна цигара, навярно е достатъчно разумен, за да знае, че всяко едно нещо, което се ползва, има своите своите плюсове и минуси. Дори жизнено необходимите въздух и вода могат да ни убият, ако не ги ползваме правилно.
 
Електронната цигара не е от вчера
 
Вярвате или не, но първата електронна цигара се е появила през 1963 г., въпреки че доби популярност, благодарение на китайците, малко след 2000-та година.
 
"Цигарата без тютюнев дим" на Хърбърт А. Гилбърт не само звучи като един и същ продукт (въпреки лошото име, което е било популярно тогава), но тя и работи по същия начин, като съвременната версия.
 
Явно, още през миналия век, и то в разгара на една от най-големите рекламни кампании (помните ли Малборо Мен?) на тютюневите конгломерати, немалък брой хора са стигнали до извода, че конвенционалните цигари ще са до време.
 
В края на миналата година американският гигант "Филип Морис" обяви, че е възможно да спре производството на конвенционални цигари. Да се прости със запазената си марка, и да се преориентира като производство - това би изглеждало като фантастика в средата на миналия век. И макар IQOS да наподобява (по форма) електронната цигара, той няма нищо общо с нея.
 
От началото на 2017-та IQOS е налице за продажба в някои страни, най-вече в Япония. Струва си да се отбележи, че макар да не е електронна цигара, но не е и обикновена цигара, новото устройство на Филип Морис съдържа никотин, и не предлага здравословна алтернатива.
 
Както сами виждате, дори и тютюневи гиганти, като Филипс Морис, са в състояние да се прекроят спрямо пазара. Факт е, че производството и продажбата на тютюневи цигари в Европа спада, в сравнение с минали години. Но, за разлика от тази минорна статистика - производството, търсенето и предлагането на електронни цигари през 2016-та бележи ръст, близък до времето, когато да се дими безтютюнево беше мода.
 
Днес все повече хора разбират и са наясно, че вредата от тютюневите цигари не просто е доказана - тя е ясна, като бял ден. Миризливото димене ще остане в миналото, по същия начин, по който оставихме там аналоговите телефони, дискетите и видеокасетите.
 
Без излишни обяснения - електронната цигара не е просто алтернативно пушене, мода или по-здравословен заместител на конвенционалните цигари - не! Най-кратко казано - електронните цигари са бъдещето!