Електронна цигара vs наргиле

В това число влизат и електронните цигари, не само онези, които се правят от ситно накълцани тютюневи листа. Това съвсем не е така. Нека разберем защо.
 
Пушенето на наргиле предполага използването на различни аромати. Ароматите се вдишват посредством еластична тръба, която е прикрепена към голямо стъклено тяло. За да използвате наргиле, трябва сложите на дъното вода, която е проектирана да филтрира дима. Това може да накара много хора да повярват, че пушенето с наргиле е по-безопасно от цигарите, което наистина не е така. Чрез пушенето на ароматизиран тютюн от наргиле повечето потребители са склонни да вдишват много по-голямо количество дим от тези, които пушат е-цигари.
 
Това означава, че тялото ви вдишва повече никотин, въглероден оксид и други химикали, които обикновено се намират в тютюна. Въпреки че ароматизираният тютюн може да ухае и да се усеща по по-различен начин от този в цигарите, той все още вреди на тялото и здравето по много и различни начини. Ако трябва да пушите ароматизиран дим, чудесна алтернатива на наргилета са електронните цигари. Във всяко едно отношение е-цигарите са за предпочитане пред наргилетата.
 
Вече знаете, че електронната цигара дава на потребителите същото чувство, което биха получили, сякаш пушат истински цигари. Големият плюс на този продукт е, че въпреки че чувствате, че наистина пушите, действието не  причинява почти никаква вреда на вашето здраве и тяло, за разлика от цигарите и наргилетата. Електронната цигара не съдържа абсолютно никакъв катран, няма тютюн, няма пепел и отвратителен мирис. Водната пара и никотинът се използват, за да дадат същото усещане, което тютюнопушенето осигурява.
 
Може би е приятно усещането да се пуши наргиле в някое ориенталско кафене. Да, наргилетата също предлагат безопасни смеси за пушене. Но, за повечето пушачи усещането е всичко. А същото усещане, като използването на наргиле, само че в пъти по-добро, може да се получи от използването на е-цигара. И, освен всичко друго, може да сложите е-цигарата в джоба си и да бъдете с нея буквално навсякъде.
 
Както стана дума в началото, е-цигарата спестява вдишването на големи количества изпарена течност. При електронните цигари всичко е премерено и удобно за контролирано използване.
 
Това, което прави е-цигарите по-добри от наргилета, са ароматите. Пина колада, череша и ванилия са само няколко вкуса, на които пушачите могат да се насладят. Ако искате да пушите някакъв ароматизиран продукт, електронните цигари са много по-здравословни за вас, отколкото пушенето на наргиле. Докато все още ви се предоставя почти неограничен избор на вкус и аромат, е цигарата е социално и здравословно по-приемлива алтернатива за вас.