Електронната цигара - интелигентният избор

Днес пушенето на е-цигара се възприема като интелигентен избор, а пурата се свързва с успеха или задоволството от живота. А ако видите някой да пуши лула, то най-вероятно е случайно телепортиран от отминала епоха, или хипстър, който е решил да използва лулата на дядо си - за по-интересно. Традиционните цигари, на подсъзнателно ниво, повечето хора  възприемат като слабост. Неслучайно никотиновата зависимост е пристрастяване в медицинския смисъл на думата.
 
Да, околните трябва и са принудени да се примират със слабостта на пушача.  Но освен да навреди на здравето си и да премине към алкохолна деградация, пушенето на обикновени цигари влияние и върху другите хора - чрез антисоциално поведение и развиване на зависимост. В допълнение към вредите на собственото си здраве, пушачът създава реални рискове за здравето и на пасивните пушачи около него. И не на последно място - пушачите често страдат от социалните аспекти на тютюнопушенето.
 
Вредата от "пасивното пушене" отдавна доказана от различни научни изследвания - това е ясно и очевидно за всички. Освен всичко друго, опушването е и крайно досадно. Ако "пресния" цигарен дим се счита от мнозина за сравнително приятен, миризмата на опушена стая и дрехи е нещо отвратително. Същото можем да кажем и за миризмата на фасове, както и за миризмата на косата, ръцете и тялото на пушача. Много хора - и пушачи, и непушачи, характеризират като отвратителен аромата на престоялия тютюнев дим. И ако ние толерантно наричаме това "аромат", то по-крайните непушачи без да се замислят ще използват думата "смрад". Да, а все още не сме споменали колко неприятен е дъха на пушача...
 
Така стигнахме до ключовия въпрос за "социалната приемливост". Задимената от тютюна стая традиционно се характеризира с "лоша миризма" или "смрад". При вдишването на дима повечето от непушачите ще започнат да кашлят. И след време задължително ще получат един куп неприятни физически усещания, като главоболие и сърдечни проблеми например.
 
И така - защо е-цигарите са интелигентен избор?
 
Електронните цигари имат само две, но перспективно мощни предимства пред тютюна. Първото предимство са по-малкото щети, причинени от потребителя в процеса на насищане на организма с никотин. Второто предимство е липсата на най-неприятните крайни усещания и вреди, както за потребителя, така и за неговата среда, от гледна точка на социалните последици от тютюнопушенето.
 
Затова, ако искате да живеете живот, изпълнен със здраве, както и в мир със себе си и околните - започнете да ползвате е-цигара още днес!