Как да използвате електронната цигара?

Феновете с опит наричат "пушенето" на електронна цигара вейпинг/вайпинг. Вейпинга няма нищо общо с "традиционното" пушене. Въпреки това, много начинаещи вайпъри идентифицират процеса на използване на електронната цигара и обикновеното пушене. Затова и питат: "Как се пуши електронна цигара?".
 
Да започнем с това, че при електронната цигара няма горивни процеси. Липсата на горивни процеси обяснява по-малкото вреди от електронните цигари за здравето на потребителя. И след като няма нещо, което трябва да гори, съответно е-цигарата не се нуждае от източници на запалване.
 
Най-общо казано, електронната цигара има източник на захранване и изпарител. След като закупите е-цигара, задължително прочетете упътването. Преди да използвате цигарата, уверете се, че батериите ви са напълно заредени.
 
Може да започнете с няколко кратки, опознавателни дръпвания и да преминете към по-дълбоки, бавни дръпвания. Нагряващият елемент произвежда плътна пара, която става по-интензивна с всяко следващо дръпване.
 
Повечето начинаещи пушачи задават въпроса дали има "удар" при самото дръпване. Не, няма удар, защото е-цигарите дават усещане, а не "вкус". Вкусът и усещането от е-цигарите ще станат едно цяло и много по-интензивни с течение на времето. Това е така, защото традиционните тютюневи цигари са повлияли значително и негативно на начина, по който усещате и вкусвате. И въпреки това, на някои видове електронни цигари може да срещнете съкращението ТН. С него се обозначава т.н. Throat Hit /удар в гърлото/.
 
С течение на времето ще придобиете по-добри умения, или по-скоро ще свикнете да използвате електронната цигара по начин, удобен и приятен за вас.
 
Най-важното, което трябва да имате предвид, е избора. Изберете най-доброто за вас и питайте за всичко, което ви интересува. Отделете малко по-голяма сума за първоначална инвестиция и си вземете цигара с по-надежден изпарител. Това ще ви спести бъдещи разочарования от рода на "счупи се", "тече", "не пали".
 
Днес, за разлика отпреди няколко години, има много фирми, които предлагат огромно разнообразие от аксесоари за електронни цигари, с които можете да създадете свой собствен уникален апарат.
 
"Ако сте обикновен вайпър - това е готино, но ако искате да ви приемат за истински ентусиаст, ще трябва да си направите уникална тръба", - казват експертите в тази област.
 
Един от въпросите, които интересува начинаещите потребители е дали в течността има никотин. Не във всички течности има никотин. Има такива без никотин, само с аромат. И количеството на никотина се регулира, отново в зависимост от течността.
 
Някой хора намаляват дозата на никотина, за да се откажат от пушенето, други просто намаляват рисковете за здравето, пушейки е-цигара.