Кратък речник на термините, които всеки собственик на е-цигара трябва да знае

Навярно сте запознати с някои от тези думи, а може би никога не сте чували за част от термините. Какъвто и да е отговора, трябва да сте наясно с терминологията, ако възнамерявате да се присъедините към здравословната алтернатива на тютюнопушенето. Ето защо ние решихме да съберем в един кратък речник на някои от най-честите думи, използвани в процъфтяващата индустрия.
 
Атомизатор - Това e нагревателния елемент, който се използва за изпаряване на течността на е-цигарата.
 
Аналогова цигара - Тютюневата цигара е известна като аналогова в индустрията на електронните цигари.
 
Автоматична батерия - Това е батерия, която активира нагревателния елемент веднага след като потребителят започне да издухва дима.
 
Батерия - Източникът на електроенергия на електронната цигара. Батерията ще захранва пулверизатора, който ще загрее е-течността, за да произведе парата.
 
Брой на изпомпванията - броя на всмукванията, които една електронна цигара осигурява преди изчерпването на е-течността.
 
Вайпинг - това е модна концепция, която става популярна с появата на електронната цигара. Вайпинга може да се определи като акт на вдишване на дим чрез персонален изпарител, известен също и като е-цигара.
 
Е-течност - Електронната цигара използва среда за създаване на парата. Най-популярната среда е течност, която може да съдържа никотин, но може и да е "чиста". Предлагат се в шишенца или в предварително напълнени картомайзери (пълнители). Днес има огромно разнообразие от течности за е-цигари. Потребителите може да избират класически вкус на тютюн, ванилия, мента, кафе или плодови аромати. Съдържанието на никотина в е-цигарите варира при различните производители. 
 
Зарядно устройство - Устройството, което се използва за зареждане на батерията на e-цигарата. Зарядното се свързва към източник на захранване чрез USB-кабел.
 
Изпарител - Електронно устройство, оформено като електронна цигара. Устройството може да изпари голямо разнообразие от среди като масло, сухи билки и различни природни восъци.
 
Касета - Патронът, който съдържа е-течността. Той влиза в контакт с пулверизатора, за да произведе пари.
 
Клиромайзер - Това е необходима част от електронната цигара, в която се излива течност и се превръща в пара. Клиромайзерите днес са много разнообразни. Те се произвеждат от десетки марки в огромен асортимент, поради което изборът им може да бъде труден дори и за опитен е-пушач.
 
Можете да разграничите две основни части на клиромайзера - резервоар за съхранение на течност и изпарител. Изпарителят се състои от фитил, напоен с течност от резервоара, и спирала, увита около фитила. Спиралата се загрява и в резултат се образува пара. С течение на времето изпарителят става неизползваем - върху спиралата се образува нещо подобно на нагар, а фитилът започва да се насища с течност. В резултат на това изпаряването и прехвърлянето на вкуса се влошават, като може дори да се появи горчив вкус.
 
Капкообразен накрайник - Това е керамичен или пластмасов връх, който е поставен върху клиромайзер или резервоар за подобряване на комфорта при вайпинга.
 
Минимални часове (mAh) - Това обозначава количеството енергия, задържано от батерията за електронни цигари.
 
mg/ml - Обозначението „mg/ml“ най-често се използва за посочване силата на никотина в продуктите. Понякога се среща и съкратено като „mg“.
 
Мод - Това е електронна цигара, която се захранва от сменяема батерия.
 
Никотинова сила - концентрацията на никотин в е-течността. Измерва се в проценти от масата на никотина - като нула никотин, 2,4%, 1,8%, 1,2% и 0,6%.
 
Напрежение - количеството мощност, която се изпраща от батерията на електронната цигара до пулверизатора.
 
Патрон - Това е празен патрон за електронна цигара, който се използва многократно. Можете да го напълните с желаната от вас e-течност.
 
Пропилен гликол (PG) - Това е основната съставка на е-течността. Използва се за създаване на аромат, както и като усещане за "удар" в гърлото.
 
Ръчна батерия - Тя активира нагревателния елемент, когато потребителят натисне бутон.
 
Растителен глицерин (VG) - Основна съставка в е-течността.