Кратък Е-цигарен речник

Но, за сметка на това, пълният обем от термини и съкращения за е-цигари, които ще видите при разглеждането на сайтове за електронно пушене, могат да накарат главата ви да се замае.
 
Днес, за улеснение на новите е-пушачи, ще съберем част от термините, съкращенията и определенията на едно място. Това е кратък речник за електронни цигари. Той ще ви помогне да разберете някои основни термини, които се използват от хората, притежаващи е-цигари.
 
2-части: Е-цигара от две части, състояща се от батерия и картомайзер.
 
Картомайзер: Пълнител. Днес картомайзерите се предлагат като консуматив за електронни цигари. Това е комбинация от изпарител и пълнител.
 
Автоматична батерия: Батерия за електронна цигара с датчик за издухване или гъвкава мембрана. Автоматично генерира пари, когато потребителят вкара електронната цигара.
 
Долно подаващо устройство: Електро- цигарен мод с вграден резервоар за е-течност, който захранва е-течността през дъното на пулверизатора или капкомера, като го държи мокър, без да е необходимо непрекъснато пълнене.
 
Сонда: Тел в електронно цигарения пулверизатор или картонизатор, която се загрява бързо, изпарявайки е-течност.
 
Сухо удряне: Суровото, неприятно усещане, което се получава при използване на електронна цигара, останала почти без е-течност.
 
Ръчна батерия: Батерия за електронна цигара с бутон за активиране. Бутонът трябва да бъде натиснат, когато се дърпа електронната цигара. Някои смятат, че това води до по-добро производство на пари.
 
MG: Количеството никотин, съдържащо се във всеки милилитър e-течност. Също се измерва като процент. E-течност, съдържаща 18 MG никотин за мл, съдържа 1,8% никотин.
 
Пропилен гликол, PG: Обикновено се използва като основа за е-течности, както и в производството на козметика и храни.
 
Растителен глицерин, VG: Основна течност, използвана във връзка с или вместо пропиленгликол при производството на е-течности.
 
Vape, Vaping: Вайпинг - термин за използването на електронни цигари, подобен на "пушене".
 
Variable-Voltage, VV: Електронна цигара с възможност за регулиране производството на пара чрез промяна на напрежението.
 
Комплект: Днес повечето потребители на е-цигари си купуват стартови комплекти, който съдържат батерия, USB зарядно и картомайзери (пълнители).
 
С тези термини и съкращения съвсем не се изчерпват всички онези непознати или странни думи, които ще чуете, ако решите да използвате е-цигари. С течение на времето вие сами ще обогатите вашия речник и знания за безопасната алтернатива на тютюнопушенето - електронните цигари.