Мога ли да използвам електронната си цигара на публично място?

В някои случаи тези забрани са толкова ограничителни, че практически e незаконно да се пуши навсякъде, освен на терасата във вашия дом. В България използването на е-цигара е почти без ограничения.
 
Тъй като електронните цигари почти не произвеждат дим, или поне не и такъв, който да мирише неприятно и да причинява щети на здравето, много хора смятат, че могат да ги използват където им харесва. Всъщност електронното пушене е нещо като сива зона. На много места електронните цигари не са специално обхванати от забраните за електронно пушене. Ако живеете на едно от тези места, теоретично можете да използвате електронната си цигара на обществено място, без да се притеснявате за последствията. Има обаче няколко подробности, които е добре да се знаят.
 
Преди да започнете да използвате електронната си цигара на обществено място, ще трябва да проверите местните закони и да останете в течение на всички промени. Законите се променят често, а промените обикновено не са благоприятни за пушачите. В Съединените щати, например, някои градове наскоро добавиха, или смятат да добавят, електронните цигари към обществените забрани за пушене. Един такъв град е Бостън, например.
 
Не е добра идея да ползвате електронната си цигара в киносалона. Да, докато чакате филмът да започне - може. Както и по време на рекламите. Но, започне ли филмът, по-добре е да се съсредоточите върху онова, което се случва на екрана.
 
Забравете за използването на е-цигара и в театъра, както и в автобусите на градския транспорт.
 
Ако отивате на гости, попитайте домакините дали имат нещо против да използвате вашата е-цигара в дома им. Всичко е въпрос на обикновена вежливост.
 
Много от потребителите на електронни цигари са бивши пушачи, които са достатъчно възрастни, за да наблюдават, че техните свободи се отнемат една по една, до такава степен, че на практика се чувстват незаконно да запалят извън дома си. Да, трудно е да си представиш, че би могъл да правиш нещо на място, забранено за една голяма част от хората. Но, докато в ресторанта не е проблем да разпръснеш няколко леки облачета от приятно ароматизиран безвреден дим, не така стоят нещата в самолетите, например.
 
Въпреки това, електронното пушене остава законно на много места, и за да се задържи по този начин възможно най-дълго, е-пушачите трябва да бъдат толерантни към другите.
 
Ако наблизо има непушачи и искате да ползвате електронната си цигара, попитайте хората дали имат нещо против. Фактът, че можете да използвате електронната си цигара не винаги означава, че трябва да я ползвате.