Спасете пасивните пушачи - купете си електронна цигара!

Пасивните пушачи рискуват доброволно здравето си, заради класическите пушачи, които предпочитат конвенционални цигари
 
Най-лошото на пушенето на тютюневи цигари не е това, че пушачите доброволно увреждат здравето си. По-лошо от това е, че заради тяхната мания страдат хората, които са около тях. Пасивните пушачи са хора, склонни на компромиси - ще прекарат един час в задимена стая, само и само да са близо до приятелите си или любимите си хора. А ако в стаята има деца? Тях никой не ги пита... Драмата на пасивния пушач е наистина голяма. Има много изследвания в тази насока. Пасивните пушачи не са застраховани от болестите, които мъчат пушачите, дори и не и наполовина. Същото е и положението със социалните пушачи. Тяхната заблуда е още по-голяма! "Аз само от време на време..."
Това не е извинение!
 
С появата на електронните цигари повечето вайпъри и изследователи не се страхуват да повдигат въпроса за здравето. И не само на собственика на електронното устройство, но също така и на хората около него.
 
Както е известно, в допълнение към пушенето има и други проблеми, като психологическа и физическа зависимост. Налице е и социален проблем - хората, които са в близост до пушача, често не са много щастливи от съдбата си постоянно да вдишват тютюневия аромат.
 
Защо пасивното пушене е вредно?
 
Последните проучвания показват, че пасивните пушачи вдишват повече токсични вещества от активните пушачи. Факт е, че в началото на процеса на инхалиране на тютюна той изгаря, в резултат на което въздухът се изпълва с канцерогени. Канцерогените са първични и вторични. Основната част от дима бива погълната от активния пушач, а останалото се разпръсква около него. И в тази друга част на пушека се съдържат около 90% от газообразните съединения, които причиняват значително увреждане на здравето. Пасивните пушачи се тровят, доброволно или не, при всяко тяхно вдишване.
 
Можем да продължим в този дух. Всичко, което можем да кажем по темата, вече е казано. Активните пушачи го знаят много добре. Пасивните пушачи са наясно с проблема.
 
Защо електронната цигара
намалява риска от пасивното пушене?
И колко никотин получава пасивния пушач, който по един или друг начин, се е в близост до човек, който пуши електронна цигара?
 
Дори и да не разчитаме на резултатите от различни изследвания, спокойно можем да кажем, че електронната цигара значително намалява вредата от пасивното пушене. И това е така заради нейния принцип на работа, както и заради течностите, които се използват.
 
 - НЯМА КАНЦЕРОГЕНИ!
 
 - НЯМА КРАЙНИ ПРОДУКТИ НА ОКИСЛЕНИЕ!
 
 - НЯМА ИЗГОРЕЛИ СМОЛИ И ДРУГИ ПОДОБНИ!
 
Парата, която излиза от електронната цигара, зависи от вода на инхалатора. Съставът на течността е от 4-5 компонента, преобладаващия дял от които е глицерин и пропилен гликол, чиито свойства са безвредни при вдишване (освен това - често се използват в медицината и хранителната промишленост).
 
Съдържанието на никотин не е задължително (има течности, които не съдържат никотин).
 
И все пак - има едно нищожно присъствие на "следи" от никотин. За да не ви обременяваме с цифри, които така или иначе трудно се помнят, един пасивен пушач трябва да прекара три месеца в стая с двама вайпъри, за да получи толкова никотин, колкото би вдишал, ако до него са хора, които са изпушили две тютюневи цигари. Тази информация е отпреди 3 години. Изследването е проведено във Варшава. Дело е на изследователя Джон Причард в съавторство с негови британски и френски колеги и е направено на база математически модел. Изследователите подкрепили своите изчисления с практически експеримент, който разкрива, че всъщност концентрацията на никотин във въздуха е много по-малко и не превишава 6,2 микрограма / m3.
 
И накрая - вместо заключение!
 
Електронните цигари често са обект на не чак толкова основателни критики. В следваща статия ще се спрем по-подробно на това. Но, по отношение на пасивното пушене всички са единодушни - няма НИКАКВА ВРЕДА за хората, който са в близост до ползващите електронни цигари и вдишват неволно парата от тях!