8 лесни начини за избягване на изтичане от резервоара на електронната цигара

Това се случва на всички, но някои потребители не си правят изводи от допуснатите грешки, и по този начин увеличават риска от повторение на ситуацията. В тази статия сме събрали  осем прости решения, които ще ви помогнат да останете уверени, че течността ви няма да "избяга" от вас и джобовете ви ще останат сухи.
 
1. Напълнете течността правилно
 
Неправилното пълнене на течност е една от най-честите причини за течове, и е лесно да се избегне, ако следвате инструкциите. Избягвайте да вливате течност в канала и оставяйте въздушно пространство отгоре. Ако течността все пак попадне не там, където трябва - избършете я със салфетка.
 
2. Проверете о-пръстените
 
Повреждането на О-пръстените също е често срещана причина за течове. Разглобете и проверете състоянието на О-пръстените. Различни проблеми с пръстените на резервоара е доста често срещано явление за анализ или подмяна на изпарителя.
 
Друг важен параметър, който трябва да разгледате, е изборът на правилния размер. За щастие о-пръстените са едни от най-евтините резервни части.
 
3. Не съхранявайте резервоара в хоризонтално положение
 
Много от резервоарите, разположени по такъв начин, е възможно да изтичат, особено ако знаете, че няма да използвате цигарата дълго време. Например, по време на режим нощно зареждане е по-добре да развиете пулверизатора и да го оставите вертикално.
 
4. Бъдете внимателни с въздуха
 
При по-ниското подаване на въздух не ограничавайте твърде много въздушния поток, тъй като това изисква по-голяма сила на затягане от вас и съответно по-голяма вероятност за наводняване на изпарителя, което може да доведе до течове. Или иначе казано - не затягайте прекалено.
 
5. Грешка в изпарителя
 
При производството на всички продукти на масовия пазар се откриват дефектни екземпляри от време на време, а изпарителите не са изключение.
 
Китайската промишленост произвежда отоплителни елементи в огромни количества, и сред тях понякога има и такива с производствени недостатъци, които предотвратяват правилното усвояване на течността. Това понякога води до течове.
 
Ако имате подобно подозрение, първо се уверете, че вашият изпарител е инсталиран правилно. Ако проблемът продължава, опитайте да замените изпарителя с друг.
 
6. Изплакнете резервоара
 
Ако не почиствате устройството, остатъците от старата течност могат да създадат трудности и да доведат до течове. Най-простият начин е редовно да се изплакват съставните части със студена вода, внимателно да се изсушат и да се сглобят след това пак. За да придадете чист вид на резервоара, можете да използвате почистващ препарат. В зависимост от това колко често сменяте течностите, трябва да почиствате резервоара по-често или по-рядко. Моля, обърнете внимание, че не се препоръчва изплакването на изпарителите, особено модерните изпарители с памучен пълнител, тъй като те съхнат малко трудно след това.
 
Преди зареждане се уверете се, че резервоара не е повреден, защото наличието на деформации или пукнатини може да доведе до нарушаване на плътността. Ако установите, че някои части изглеждат подозрителни, заменете ги с по-надеждни.
 
7. Дали вискозитетът на течността е правилен?
 
Различните видове нагревателни елементи изискват различни модем-мощности и за тях е необходим различен вискозитет на заредената течност. Например, резервоарите, които изискват голям капацитет, се препоръчва да се напълнат с течност с преобладаване на глицерол, докато в устройства за инхалиране течността би трябвало да е с равно или по-голямо количество пропиленгликол.
 
8. Затворен ли е горния капак?
 
Ако оставите резервоара с течност, за известно време, без да е затворен горния капак, например разсеяни сте в момента или поради някаква друга причина, въздухът създава свръхналягане, поради което течността започва да тече през въздухопроводите. Решението може да бъде пълно спиране на подаването на въздух, но все пак препоръчваме да се съхраняват без капак само резервоари без течност
 
Като цяло, както вече стана ясно, изтичането на течности (с изключение на редки случаи на дефектни изпарители) е резултат от небрежно отношение към вашето устройство, а не технически недостатък. Само малко повече грижи и точност ще ви позволят да избегнете тези неприятни моменти.