5 от най-често срещаните митове за електронните цигари

Има митове за почти всичко, и електронните цигари не са изключение.
 
Единственият начин да ги разсеем е да разграничим фактите от измислицата и истината от пропагандата.
 
Преди да продължим с митовете и фактите около електронните цигари, трябва да подчертаем нещо много важно. Най-големият фактор за възможността да се доверите на избора на е-цигара е да се обърне внимание на информацията за продукта. Колкото повече е тя, толкова по-добре.
 
И така - митове и факти за е-цигарите:
 
Мит # 1: E-цигарите скоро ще бъдат незаконни.
 
Факт: Може би някой някъде ще се опита да ги забрани. Тази забрана едва ли ще е аргументирана логично. Факт е, че електронните цигари стават все по-масови и приети. Затова и забраната на е-цигарите е малко вероятно да се случи.
 
Мит # 2: E-цигарите са вредни, защото никотинът е лош за нас. Следователно, те не са много различни от тютюневия дим.
 
Факт: Това е абсолютна грешка. Може да пушите е-цигара с течност, която няма никотин. Може и да регулирате наситеността на течността с никотин. Да, никотинът води към пристрастяване, но много проучвания са доказали, че негативните ефекти върху здравето от никотина не са чак толкова страшни. Проблемът с традиционните цигари са всички останали канцерогенни вещества, които съдържат, не само никотина.
 
Мит # 3: Фирмите, които произвеждат е-цигари се опитват да примамят непушачите.
 
Факт: Не! Електронните цигари са изработени и предназначени за настоящи пушачи! Милиони хора по света ги използват като средство за контролиране, намаляване и спиране на тютюнопушенето. Големите фирми, които произвеждат е-цигари и течности за тях, не се интересуват от приобщаването на непушачи.
 
Мит # 4: E-цигарите също причиняват пристрастявване.
 
Факт: Не е вярно. Може би има някаква зависимост от приятното чувство и удобството, свързани с пушенето на е-цигара. Много малък е процента на потребителите, които са преминали на течности с по-високо съдържание на никотин.
 
Мит # 5: E-цигарите имат ужасен вкус!
 
Факт: Това не е мит, нито измислица - това е глупост! Ако има едно нещо, което нашите клиенти обичат, това е разнообразието от вкусове, което им предлагаме! Потребителите, а и хората изобщо, имат различни вкусове и различни идеи за това какво е "добро" и какво им харесва. В първите дни, когато започне да се пуши е-цигара, са налице някои странни усещания по отношение на вкуса. Днес няма сериозна марка, производител на течности за е-цигари, която да не влага целия си арсенал от възможности, за да разработи най-добрата, като съдържание и аромат, течност.